Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 19 de desembre del 2014

Arrenca el Bicing elèctric a Barcelona


Després d’anar informant al llarg d’aquests mesos de la posada en marxa del sistema de bicicletes elèctriques, finalment l’Ajuntament de Barcelona s’ha decidit a engegar-lo amb tot un seguit de condicions i prioritats. El Bicing elèctric ha arrencat amb 150 bicicletes, que estaran ubicades en 23 estacions, la majoria d'elles situades en pàrquings subterranis de la ciutat. Comptaran amb un motor a la roda del darrere i una assistència al pedaleig que es talla als 25 km / h, tal com dicta la normativa europea.
Un dels aspectes més polèmics és que l’ús de la bicicleta elèctrica només estarà permès als ciclistes més experimentats. És a dir, aquells que hagin usat el sistema públic de bicis des de fa set anys, que és quan es va posar en marxa. L’excusa per aquesta normativa és segurament per evitar aglomeracions, ja que encara hi ha poques bicicletes elèctriques que puguin ser utilitzades. En això es diferencia de Madrid, que va posar en marxa el seu sistema públic de bicicletes comptant només amb bicis elèctriques.
El que es posa en marxa aquest mes de desembre és una fase preliminar que es prolongarà fins al pròxim mes de febrer. Una vegada comprovat que el sistema funciona correctament s'incorporaran fins a 300 bicicletes, que podran utilitzar uns 4.000 ciclistes. Per a això haurà 23 estacions de càrrega més. La primera fase l'abonament serà gratuït, mentre que a partir de febrer costarà 14 euros a l'any i 0,45 euros la primera hora d'ús. La segona hora i següents tindran un cost de 0,80 cèntims.
La bicicleta presentada pesa només uns quatre quilos més que la convencional i ronda uns 23 quilos i s’ha fabricat i dissenyat íntegrament per empreses catalanes. Tot aquest procés d’adaptació durarà uns tres anys, fins que acabi la concessió amb Clear Channel l’any 2017. A partir d’aquesta data, l’Ajuntament decidirà si prorroga l’acord o si adapta noves bicicletes a la nova empresa concessionària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada