Centre Logístic de Bicicletes Olot

divendres, 15 d’agost del 2014

Red Hook Criterium a Barcelona

Reconegut a nivell mundial, Red Hook Criterium és un campionat ciclista nocturn no oficial de tres carreres, que es disputa realitzant diverses voltes a un circuit curt i tècnic. Històricament celebrat en Red Hook (Brooklyn) i Milà (Itàlia), des de l'any passat se celebra també a Barcelona, davant del mar, a Parc del Fòrum. Va néixer l’any 2008 al barri de Red Hook a Brooklyn com un intent de conjugar l’esport i l’art urbà i underground de Nova York. El passat mes de març es va celebrar l’edició original, i aquest 30 d’agost arribarà de nou a Barcelona, després de l’èxit aconseguit l’any passat.
Les característiques principals d’aquesta carrera són que està muntada al voltant d’un circuit tancat de 30 quilòmetres i els participants utilitzen bicicletes de pinyó fixe o fixies. Per aquesta raó, està sobretot destinada a corredors viaris, especialistes en pista, missatgers i atletes urbans. Gent acostumada a trajectes curts però de gran intensitat, que usen la bicicleta de forma ràpida i espectacular. Aquest any, a més, s’inclourà una prova femenina (fins ara només hi participaven homes) que  inaugurarà un esdeveniment que l’any que ve serà ja televisat arreu del món. De tota manera, aquesta cursa no és apte per tothom. Es necessita una gran capacitat aeròbica i molta força a les cames, i també un patrocinador, ja que el preu d’inscripció dels equips ronda els 22.000 euros.

No sabem quina serà la durada i l’abast d’aquesta cursa a la ciutat de Barcelona. El que està clar és que la capital catalana s’està convertint en un focus mundial d’esdeveniments d’aquest tipus, que conjuguen espectacle i esport (potser més el primer que el segon), com va succeir l’any passat amb els X-Games. Segurament deu acabar sent una font d’ingressos per les arques de l’ajuntament, i pot acabar posant de moda l’ús d’una bici tan de moda pels ciclistes joves i urbans com les fixies. Això sí, esperem que les autoritats municipals no oblidin potenciar la bici pública, abaratint costos pels usuaris i oferint un bon servei perquè tothom pugui acabar convertint-se en un ciclista urbà, participi o no en el Red Hook Criterium els anys que venen. Dels encerts o els errors de la política municipal en seguirem parlant. Mentrestant, els que vulguin gaudir de l’espectacle poden acostar-se al Parc del Fòrum i omplir unes grades que l’any passat van ocupar uns 25.000 espectadors.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada